Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z leśnymi grzybami i kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 250 g  mąki
  • olej
  • 200 g  grzybów leśnych
  • 1 sztuka mała cebula
  • 200 g  kiszonej kapusty
  • sól
  • pieprz
  • podsmażona cebula do okraszenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę opłucz i gotuj do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odstaw do ostygnięcia i już zimną odciśnij z wody. Grzyby pokrój na mniejsze kawałki i gotuj w osolonej wodzie do miękkości.
  2. Tak przygotowane kapustę i grzyby posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj grzyby i chwilę podsmaż. Podsmażone cebulę i grzyby wymieszaj z kapustą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Do miski wsyp mąkę. Dodaj łyżkę oleju i zagniataj ciasto stopniowo dodając letnią wodę. Wyrobione ciasto przełóż na blat i rozwałkuj na cienkie placki. Z ciasta wytnij szklanką koła.
  4. Na środek każdego koła nałóż porcję farszu, sklej brzegi formując pierogi. Gotowe pierogi gotuj w osolonej, wrzącej wodzie przez 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj z podsmażoną cebulką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE