Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi z oscypkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1/3 szklanki  ciepłej wody
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 200 g  oscypka
  • 200 g  bryndzy
  • 100 g  tłustego twarogu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej, zagnieć z 1 jajkiem, wodą, olejem i szczyptą soli. Przykryj i odstaw na 30 minut.
  2. Farsz: Oscypek pokrój w drobną kostkę. Bryndzę utrzyj ze zmielonym twarogiem i dodaj oscypek. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle i połowę dodaj do farszu. Resztę podsmaż na złoto. Do farszu wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Ciasto cienko rozwałkuj i wytnij szklanką krążki. Na każdym ułóż łyżeczkę farszu. Zlep pierogi.
  4. Gotowe pierogi gotuj partiami w osolonej wodzie po 2-3 minuty od wypłynięcia. Następnie odcedź i ostudź.
  5. Podawaj podsmażone na oleju z podsmażoną cebulką.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE