Dzisiaj jest: Poniedziałek, 12.04.2021 Imieniny: Juliusza i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Pierogi ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 30 dag  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  rozpuszczonego masła
  • gorąca woda
  • 1 szczypta  soli
    Farsz
  • 30 dag  mrożonych liści szpinaku
  • 10 dag  sera feta
  • 2 łyżki  tartego parmezanu
  • 1 łyżka  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • mielona gałka muszkatołowa
  • mielony czarny pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź, a następnie uduś na maśle z dodatkiem posiekanego czosnku. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Lekko przestudź, po czym wymieszaj z fetą i parmezanem.
  2. Mąkę wsyp do miski. Dodaj szczyptę soli, jajka, masło i taką ilość wody aby wyszło elastyczne ciasto. Gotowe ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy i wycinaj szklanką koła. Na środku każdego kółka połóż porcję farszu. Zlepiaj brzegi ciasta, tak by powstały pierogi.
  3. Gotowe pierogi gotuj w osolonym wrzątku przez minutę od chwili wypłynięcia. Podawaj z masłem lub obsmażone na rumiano na oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE