Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierożki z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pierożki z pieczarkami najlepiej podawać lekko zrumienione na maśle z cebulką z dodatkiem sosu grzybowego.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto:
  • 1.75 szklanek  mąka
  • 1/3 szklanki  woda
  • 1 sztuka  jajka
  • 2 łyżki  olej
  • 1 szczypta  kurkuma
    Farsz:
  • 500 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1/4 pęczki  natka pietruszki
  • 4 łyżki  masło
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
    Dodatkowo:
  • 2 sztuki  cebula
  • 3 łyżki  masło

Sposób przyrządzania:

  1. Z podanych składników zagnieć ciasto. Pieczarki zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie dodaj grzyby i smaż aż sos odparuje. Ostudź, połącz z posiekaną natką pietruszki i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Ciasto rozwałkuj, wykrój małe krążki. Na każdy nałóż farsz i zlep ciasto formując pierożki. Gotuj przez 3 minuty od chwili wypłynięcia.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE