Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki patisony
- 1 szczypta mielonej ostrej papryki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka soli
- 2 łyżki oleju
- Dodatkowo
- 6 sztuk pomidorków koktajlowych
- 12 sztuk marynowanych owoców kaparów
|
|
Sposób przyrządzania:
- Patisony umyj, osusz i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Oprósz solą i odstaw, by puściły sok. Następnie osusz ręcznikiem papierowym.
- Mąkę wymieszaj z ostrą papryką i obtocz w niej patisony. Smaż je na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około minutę. Następnie zdejmij pokrywkę i smaż, aż się zrumienią. Podawaj z pomidorkami i kaparami.
Źródło przepisu: Przyslij przepis