Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantne patisony z pomidorkami i kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki patisony
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  soli
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 12 sztuk marynowanych owoców kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony umyj, osusz i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Oprósz solą i odstaw, by puściły sok. Następnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką i obtocz w niej patisony. Smaż je na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około minutę. Następnie zdejmij pokrywkę i smaż, aż się zrumienią. Podawaj z pomidorkami i kaparami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE