Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pikantne patisony z pomidorkami i kaparami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki patisony
  • 1 szczypta  mielonej ostrej papryki
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  soli
  • 2 łyżki  oleju
    Dodatkowo
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 12 sztuk marynowanych owoców kaparów

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony umyj, osusz i pokrój w 1-centymetrowe plastry. Oprósz solą i odstaw, by puściły sok. Następnie osusz ręcznikiem papierowym.
  2. Mąkę wymieszaj z ostrą papryką i obtocz w niej patisony. Smaż je na rozgrzanym oleju pod przykryciem przez około minutę. Następnie zdejmij pokrywkę i smaż, aż się zrumienią. Podawaj z pomidorkami i kaparami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE