Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pikantne racuchy z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża kalarepa
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka cukinia
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie warzywa umyj, osusz. Kalarepę, marchewki oraz ziemniaki obierz. Następnie jarzyny i cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Do startych warzyw dodaj rozkłócone jajka, 3 łyżki mąki pszennej, natkę pietruszki, koperek oraz zmiażdżony czosnek. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Z powstałej masy uformuj placki. Smaż je na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE