Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pizza z fenkułem i pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 13 dag  mąki pszennej
  • 13 dag  mąki pełnoziarnistej
  • 2 dag  suszonych drożdży
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • 2 sztuki fenkuły
  • 1 sztuka pomidor
  • 10 dag  śmietany kremówki
  • biały mielony pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę pszenną wsyp do miski. Dodaj drożdże, cukier oraz łyżeczkę soli. Następnie, stopniowo dodając mąkę pełnoziarnistą, zagniataj ciasto. Gdy już będzie elastyczne, odstaw je do wyrośnięcia na 20 minut.
  2. Fenkuły oczyść i pokrój w cienkie plasterki. Pomidor umyj i pokrój w kostkę.
  3. Ciasto rozwałkuj i wyłóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Ciasto posmaruj śmietaną i ułóż na nim pokrojony fenkuł, a na nim kawałki pomidora. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
  4. Tak przygotowaną pizzę odstaw na 10 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie piecz pizzę przez 20 minut w temperaturze 230 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE