Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Placek warzywny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka pietruszka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 200 g  pieczarek
  • 2 łyżki  groszku konserwowego
  • 150 g  wędzonego boczku
  • 3 sztuki jajka
  • 2 łyżki  śmietany
  • 1/4 łyżeczki  startej gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
    Ciasto
  • 1 szklanka  mąki
  • 100 g  margaryny
  • 1/4 łyżeczki  soli
  • 1/4 łyżeczki  tymianku
  • 5 łyżek  wody
  • tłuszcz do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę. Dodaj margarynę, sól, tymianek, wodę i zagnieć elastyczne ciasto. Formę do tarty wysmaruj tłuszczem i wylep cienko ciastem. Wierzch ciasta posyp gałką muszkatołową i podpiecz w gorącym piekarniku.
  2. Marchewkę oraz pietruszkę oczyść i razem z papryką pokrój w kostkę. Dodaj pokrojone pieczarki i odsączony z zalewy groszek. Boczek pokrój w kostkę.
  3. Jajka wbij do miski. Dodaj sól, pieprz oraz śmietanę i zmiksuj na jednolitą masę. Następnie dodaj warzywa, boczek oraz pieczarki i wymieszaj. Uzyskaną masę wylej na podpieczone ciasto. Piecz 20 minut w 200 st. C. Podawaj na gorąco.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE