Dzisiaj jest: Niedziela, 01.11.2020 Imieniny: Seweryna i Wiktoryny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Placki jarzynowe z dipem serowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placki jarzynowe z dipem serowym to przepis na smaczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 główki  kapusta biała
  • 100 g  brokuł
    różyczek
  • 200 g  płatki owsiane
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 ząbki  czosnek
  • 1 łyżeczka  kminek
    mielony
  • 1 łyżeczka  majeranek
  • 2 łyżki  bułka tarta
    +do panierowania
  • olej
    do smażenia
  • 1 pęczek  dymka ze szczypiorkiem
  • 250 g  twaróg
    miękki
  • 1 łyżeczka  papryka (przyprawa)
    słodka, mielona
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść i poszatkuj. Brokuł podziel na różyczki, a łodygi drobno posiekaj. Pokrojone warzywa wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj przez 4 minuty. Następnie odcedź, opłucz i odstaw do ocieknięcia.
  2. 100 g płatków owsianych opłucz i osącz na sicie. Do miski włóż kapustę oraz brokuły. Dodaj jajka, opłukane płatki owsiane, posiekany czosnek, kminek i majeranek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Masę warzywną wymieszaj, aż wszystko dobrze się połączy. Następnie dodaj bułkę tartą i pozostałe nienamoczone płatki owsiane.
  4. Z powstałej masy uformuj placki, obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Dymki oczyść, posiekaj i dodaj do twarogu. Dodaj mieloną paprykę, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj. Powstały dip podawaj jako dodatek do placków.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE