Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
1/2 szklanki kaszy kukurydzianej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki mleka
4 łyżki masła
1 łyżka oliwy
100 g ostrego żółtego sera
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka pestek słonecznika
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj rozpuszczone masło, mleko i natkę. Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej patelni i dodaj do ciasta. Wymieszaj na jednolitą masę.
- Z ciasta formuj okrągłe placki i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.
- Gotowe placki ułóż na blasze do pieczenia, posyp startym żółtym serem. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: moja Kuchnia