Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g kaszy jęczmiennej
1 szklanka wody
1 sztuka cebula
1 sztuka marchewka
1 łyżka masła
2 sztuki jajka
100 g serka homogenizowanego naturalnego
1 łyżka bułki tartej
posiekana natka pietruszki
sól
pieprz
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Marchew obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
- Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj startą marchew i duś, aż marchew będzie miękka. Odstaw warzywa do ostygnięcia.
- Przestudzone marchew i cebulę wymieszaj z kaszą. Dodaj jajka, serek homogenizowany, natkę, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrób na gładką masę i formuj z niej kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia