Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 100 g kaszy jęczmiennej
- 1 szklanka wody
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka marchewka
- 1 łyżka masła
- 2 sztuki jajka
- 100 g serka homogenizowanego naturalnego
- 1 łyżka bułki tartej
- posiekana natka pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj. Marchew obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
- Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj startą marchew i duś, aż marchew będzie miękka. Odstaw warzywa do ostygnięcia.
- Przestudzone marchew i cebulę wymieszaj z kaszą. Dodaj jajka, serek homogenizowany, natkę, bułkę tartą oraz przyprawy. Wyrób na gładką masę i formuj z niej kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia