Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.09.2022 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Placki z bananami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  półtłustego twarogu
  • 2 opakowania  cukru wanilinowego
  • 4-5 sztuk jajek
  • 100 g  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki banany
  • cukier puder
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg przełóż do miski. Żółtka oddziel od białek, po czym dodaj do twarogu wraz z cukrem wanilinowym. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj.
  2. Do twarogu dodaj mąkę oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę. Banany pokrój w talarki. Pianę z białek i pokrojone banany dodaj do masy twarogowej. Całość delikatnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Łyżką nakładaj serowo-bananową masę, tworząc nieduże placki. Smaż je z obu stron na złoty kolor.
  4. Zrumienione placki zdejmij z patelni i przełóż na talerz. Nadmiar tłuszczu odsącz ręcznikiem papierowym. Przed podaniem oprósz placki cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE