Dzisiaj jest: Czwartek, 30.06.2022 Imieniny: Emilii i Lucyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Placki z cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 5 łyżek  mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną cebulę posiekaj, sparz wrzątkiem, odcedź.
  2. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, jajkami, śmietaną i niewielką ilością wody przygotuj ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Połącz z cebulą i natką pietruszki. Przypraw do smaku solą.
  3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE