Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Placki z cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 5 łyżek  mąki
  • 1/2 szklanki  śmietany
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Obraną cebulę posiekaj, sparz wrzątkiem, odcedź.
  2. Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, jajkami, śmietaną i niewielką ilością wody przygotuj ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Połącz z cebulą i natką pietruszki. Przypraw do smaku solą.
  3. Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE