Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 sztuki duże cebule
5 łyżek mąki
1/2 szklanki śmietany
1 sztuka jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
sól
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Obraną cebulę posiekaj, sparz wrzątkiem, odcedź.
- Z mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, jajkami, śmietaną i niewielką ilością wody przygotuj ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Połącz z cebulą i natką pietruszki. Przypraw do smaku solą.
- Smaż na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron. Podawaj z sosem grzybowym.
Źródło przepisu: Twoje przepisy