Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Placki z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
  • 1/2 szklanki  wody
  • 3 szklanki  mąki
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 szczypta  soli
  • olej
  • 2 sztuki jabłka

Sposób przyrządzania:

  1. Jajko wbij do miski. Dodaj mleko, wodę, mąkę, cukier, sól oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj na gładką masę. Na koniec dodaj pokrojone w plasterki jabłka.
  2. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kiedy będzie gorący, łyżką nakładaj niewielkie placki ciasta i smaż na średnim ogniu po 2-3 minuty z każdej strony.
  3. Gotowe placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE