Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Placki z kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała główka białej kapusty
  • 1 łyżka  kaszy manny
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • 2 łyżki  mąki
  • 3 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Usuń zewnętrzne liście kapusty, pozostałe drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem i parz przez kilka minut, a następnie odcedź.
  2. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na rozgrzanym maśle.
  3. Cebulę i kapustę zmiksuj, połącz z kaszą manną i podgrzewaj przez 5 minut.
  4. Do ostudzonej masy dodaj jajka, mąkę, koperek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyrób wszystko na jednolitą masę.
  5. Na rozgrzanym oleju smaż niewielkie placki, aż z obu stron się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE