Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Placki z marchewki z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placki z marchewki z fetą to przepis na oryginalne danie w kilka minut. Placki można podawać z ulubioną surówką.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki  marchew
  • 1 sztuka  cebula czerwona
  • 200 g  ser feta
  • 1 garść  rukola
  • 3 sztuki  jajka
  • 3 łyżki  olej
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 łyżki  mąka
  • 4 łyżki  mleko

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew obierz, umyj, osusz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i przełóż do miski. Czerwoną cebulę obierz, drobno posiekaj i dodaj do marchewki razem z oczyszczoną rukolą. Ser feta pokrój w kostkę i również dodaj do marchewki.
  2. Do osobnej miski wsyp mąkę, po czym dodaj jajka oraz mleko. Składniki wymieszaj na gładką masę i dodaj ją do marchwi, cebuli i rukoli. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na patelni rozgrzej olej i wykładaj na niego przygotowaną masę formując placki. Smaż z obu stron na rumiano. Gotowe placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

ser fetaprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE