Dzisiaj jest: Czwartek, 29.07.2021 Imieniny: Marty i Olafa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Placki ziemniaczane z serem camembert


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 80 g  pieczarek
  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 100 ml  mleka
  • 2 sztuki jajka
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 150-200 g  mąki
  • 2 sztuki sery camembert
  • kminek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki starannie oczyść i drobno posiekaj. Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach po czym odsącz z nadmiaru wody. Następnie dodaj jajka, pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
  2. Do zawartości naczynia dołóż kminek oraz majeranek i wlej mleko. Na koniec masę zagęść mąką i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw na kilka minut.
  3. Sery camembert przekrój wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej i łyżką wykładaj porcje z 1/2 ciasta ziemniaczanego, formując placki. Na środek każdego wyłóż kawałek camemberta.
  4. Ser przykryj drugą częścią masy ziemniaczanej. Ciasto dociśnij łyżką, by camembert nie wypłynął. Placki obróć i podsmaż z drugiej strony, po czym wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE