Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki ziemniaczane z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 kg ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki  mąki pszennej
  • 1 łyżka  suszonego majeranku
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1 szczypta  bazylii
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • śmietana 18%
  • słodka mielona papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obierz, posiekaj i dodaj do ziemniaków.
  2. Do ziemniaków dodaj mąkę, jajko, zioła i przyprawy. Wymieszaj wszystko na jednolitą masę.
  3. Na patelni rozgrzej olej, wkładaj na niego porcje masy ziemniaczanej i smaż placki na rumiany kolor.
  4. Gotowe placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawaj z kleksem śmietany posypane słodką papryką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE