Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placki ziemniaczano-marchewkowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże ziemniaki
  • 40 dag  marchewki
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki jajka
  • 3 łyżki  mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki, cebulę i marchewkę obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Wbij jajka, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Na rozgrzanym tłuszczu smaż z obu stron niewielkie placki. Podawaj gorące, ze śmietaną lub jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE