Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placuszki cukiniowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Placuszki cukiniowe najlepiej podawać z pieczywem lub ulubioną sałatką.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka  cukinia
  • 1 sztuka  jajka
  • 3 łyżki  ser
    starty
  • 5 łyżek  bułka tarta
  • 2 łyżki  koperek
    posiekany
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 4 łyżki  oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj i razem ze skórką zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż startą cukinię do durszlaka, lekko oprósz solą i odstaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij cukinię i przełóż ją do miski.
  2. Do cukinii dodaj jajko, sól, pieprz, ser starty i wymieszaj. Następnie mieszając, dodawaj po trochu bułkę tartą. Ciasto powinno być rzadkie, ale nie lejące.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę, nakładaj ciasto łyżką i formuj nią placuszki. Usmażone z obu stron placki odsącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE