Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Placuszki ryżowe z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki woreczki brązowego ryżu
  • 2 sztuki duże jabłka
  • 2 łyżeczki  cynamonu
    Dodatkowo
  • śmietana lub jogurt
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przestudź.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Przestudzony ryż miksuj chwilę w blenderze. Następnie dodaj starte jabłka oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
  4. Patelnię z powłoką nieprzywierającą posmaruj olejem i rozgrzej. Z masy ryżowej formuj niewielkie placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor.
  5. Podawaj ze śmietaną lub jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE