Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Placuszki ryżowe z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki woreczki brązowego ryżu
  • 2 sztuki duże jabłka
  • 2 łyżeczki  cynamonu
    Dodatkowo
  • śmietana lub jogurt
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przestudź.
  2. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. Przestudzony ryż miksuj chwilę w blenderze. Następnie dodaj starte jabłka oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
  4. Patelnię z powłoką nieprzywierającą posmaruj olejem i rozgrzej. Z masy ryżowej formuj niewielkie placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor.
  5. Podawaj ze śmietaną lub jogurtem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE