Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
2 sztuki woreczki brązowego ryżu
2 sztuki duże jabłka
2 łyżeczki cynamonu
- Dodatkowo
śmietana lub jogurt
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i przestudź.
- Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Przestudzony ryż miksuj chwilę w blenderze. Następnie dodaj starte jabłka oraz cynamon i dokładnie wymieszaj.
- Patelnię z powłoką nieprzywierającą posmaruj olejem i rozgrzej. Z masy ryżowej formuj niewielkie placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor.
- Podawaj ze śmietaną lub jogurtem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka