Dzisiaj jest: Sobota, 12.10.2024 Imieniny: Eustachego i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Plendze


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 2 łyżeczki  majeranku
  • sól
  • 4 łyżeczki  cukru
  • olej
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wrzuć do miski i odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
  2. Do ziemniaków dodaj mąkę oraz jajka. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i dodaj do ziemniaków. Dopraw wszystko majerankiem oraz solą. Wymieszaj.
  3. Uzyskaną masę ziemniaczaną wykładaj porcjami na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki podawaj na ciepło posypane cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE