Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Pomidorowa jajecznica


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jajka
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 łyżka  masła
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 ząbek  czosnku
  • słodka papryka w proszku
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • kilka gałązek świeżego oregano
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka wbij do miski. Dopraw solą, pieprzem oraz słodką papryką w proszku i rozkłóć widelcem. Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę pokrój w krążki, a czosnek drobno posiekaj.
  2. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w małą kostkę. Na patelni rozgrzej masło z olejem. Następnie podsmaż na nim cebulę z czosnkiem, a gdy się zeszklą, dodaj pomidory. Podsmażaj, mieszając, do czasu aż sok odparuje.
  3. Następnie na patelnię wlej rozkłócone jajka wraz z warzywami. Smaż, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.
  4. Gotowe danie podawaj udekorowane krążkami cebuli i świeżym oregano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE