Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 300 g makreli w sosie pomidorowym z puszki
- 200 g półtłustego twarogu
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka ogórek kiszony
- 1 sztuka pomidor
- 5 sztuk rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- ostra papryka w proszku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makrele wyjmij z sosu i wrzuć do miski. Dodaj twaróg oraz 5 łyżek sosu pomidorowego. Utrzyj wszystko na jednolitą masę. Cebulę obierz i razem z ogórkiem pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Pomidor obierz ze skórki, posiekaj. Do makreli dodaj pomidor, cebulę, rzodkiewkę oraz ogórek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wymieszaj. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników