Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pomidorowa pasta z makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  makreli w sosie pomidorowym z puszki
  • 200 g  półtłustego twarogu
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka ogórek kiszony
  • 1 sztuka pomidor
  • 5 sztuk rzodkiewek
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Makrele wyjmij z sosu i wrzuć do miski. Dodaj twaróg oraz 5 łyżek sosu pomidorowego. Utrzyj wszystko na jednolitą masę. Cebulę obierz i razem z ogórkiem pokrój w kostkę. Rzodkiewki umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Pomidor obierz ze skórki, posiekaj. Do makreli dodaj pomidor, cebulę, rzodkiewkę oraz ogórek. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wymieszaj. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE