Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Pomidory faszerowane bułką i czosnkiem to przepis na aromatyczne danie wegetariańskie.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk  pomidory
    średniej wielkości
  • 1 szklanka  bułka tarta
  • 4 ząbki  czosnek
  • 6 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 1/3 szklanki  oliwa z oliwek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umyj, osusz, odetnij kapelusze. Wydrąż miąższ.
  2. W miseczce wymieszaj bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek, natkę pietruszki, sól oraz pieprz.
  3. Powstałym farszem wypełnij pomidory i skrop je oliwą. Piecz 25 minut w piekarniku. Podawaj gorące.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 6

Przepisy: 41


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE