Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
6 sztuk średnich pomidorów
200 g twarogu chudego
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 sztuka cebula
6 sztuk czarnych oliwek
sól
pieprz
suszona bazylia
10 sztuk listków świeżej bazylii
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z pomidorów odetnij czapeczki. Starannie wydrąż środek każdego pomidora.
- W miseczce rozdrobnij widelcem twaróg. Połącz go z jogurtem, dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę oliwki. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Dodaj część posiekanej świeżej bazylii, wymieszaj.
- Wypełnij pomidory serowym nadzienie, wierzch udekoruj pozostałą bazylią.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia