Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidory faszerowane serkiem i oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk średnich pomidorów
  • 200 g  twarogu chudego
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 sztuka cebula
  • 6 sztuk czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
  • 10 sztuk listków świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Z pomidorów odetnij czapeczki. Starannie wydrąż środek każdego pomidora.
  2. W miseczce rozdrobnij widelcem twaróg. Połącz go z jogurtem, dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę oliwki. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Dodaj część posiekanej świeżej bazylii, wymieszaj.
  3. Wypełnij pomidory serowym nadzienie, wierzch udekoruj pozostałą bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE