Dzisiaj jest: Poniedziałek, 04.07.2022 Imieniny: Teodora i Innocentego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Pomidory faszerowane serkiem i oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk średnich pomidorów
  • 200 g  twarogu chudego
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 sztuka cebula
  • 6 sztuk czarnych oliwek
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
  • 10 sztuk listków świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Z pomidorów odetnij czapeczki. Starannie wydrąż środek każdego pomidora.
  2. W miseczce rozdrobnij widelcem twaróg. Połącz go z jogurtem, dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę oliwki. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Dodaj część posiekanej świeżej bazylii, wymieszaj.
  3. Wypełnij pomidory serowym nadzienie, wierzch udekoruj pozostałą bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE