Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 6 osób
Składniki
- 6 sztuk średnich pomidorów
- 200 g twarogu chudego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 sztuka cebula
- 6 sztuk czarnych oliwek
- sól
- pieprz
- suszona bazylia
- 10 sztuk listków świeżej bazylii
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z pomidorów odetnij czapeczki. Starannie wydrąż środek każdego pomidora.
- W miseczce rozdrobnij widelcem twaróg. Połącz go z jogurtem, dodaj posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę oliwki. Dopraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Dodaj część posiekanej świeżej bazylii, wymieszaj.
- Wypełnij pomidory serowym nadzienie, wierzch udekoruj pozostałą bazylią.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia