Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Pomidory pieczone z parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 szklanki  majonezu
  • 1/2 szklanki  startego parmezanu
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  drobno startej skórki z cytryny
  • 1/4 szklanki  drobno posiekanej cebuli
  • 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
  • 4 sztuki średnie pomidory
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez wymieszaj z parmezanem, sokiem z cytryny, skórką cytrynową i posiekanym czosnkiem. Ucieraj wszystko do uzyskania kremowej konsystencji.
  2. Pomidory umyj, osusz, przekrój na pół i wydrąż środek. Następnie ułóż pomidory nacięciem do góry na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Każdą połówkę pomidora nafaszeruj sosem majonezowym. Blaszkę wstaw pod nagrzaną spiralą około 10 cm od elementu grzejnego. Piecz 5 minut, aż wierzchy się ładnie zarumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE