Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g bobu
- 8 ząbków czosnku
- 2 sztuki ogórki małosolne
- 1 sztuka pomidor
- 2 sztuki marchewki
- 2 łyżki masła
- koperek
- natka pietruszki
- pieprz
- vegeta
- ostra mielona papryka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 4 ząbków czosnku i kilku gałązek koperku. Odcedź, obierz z łupinek.
- Marchew, ogórki i pomidory pokrój w plastry. Pozostały czosnek obierz i pokrój w zapałkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim marchew z czosnkiem. Następnie dodaj ogórki i pomidory, chwilę wszystko podsmaż.
- Dodaj bób i smaż, aż sok odparuje. Dopraw do smaku, wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis