Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
500 g bobu
8 ząbków czosnku
2 sztuki ogórki małosolne
1 sztuka pomidor
2 sztuki marchewki
2 łyżki masła
koperek
natka pietruszki
pieprz
vegeta
ostra mielona papryka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bób ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem 4 ząbków czosnku i kilku gałązek koperku. Odcedź, obierz z łupinek.
- Marchew, ogórki i pomidory pokrój w plastry. Pozostały czosnek obierz i pokrój w zapałkę. Na patelni rozgrzej masło, podsmaż na nim marchew z czosnkiem. Następnie dodaj ogórki i pomidory, chwilę wszystko podsmaż.
- Dodaj bób i smaż, aż sok odparuje. Dopraw do smaku, wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis