Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
500 g dynia
1 sztuka cebula biała
2 łyżki olej sezamowy
1 sztuka chili papryczka
czerwona
1/2 łyżeczki chili (przyprawa)
sól
do smaku
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię dokładnie obierz, oczyść z pestek, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Papryczkę chili drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z papryczką. Po 2 minutach dodaj dynię, przyprawę chili oraz sól.
- Wszystkie składniki lekko podsmaż, a następnie duś pod przykryciem przez 10 minut.
- Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj razem z potrawką z dyni.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!