Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 500 g dynia
- 1 sztuka cebula biała
- 2 łyżki olej sezamowy
- 1 sztuka chili papryczka
czerwona - 1/2 łyżeczki chili (przyprawa)
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Dynię dokładnie obierz, oczyść z pestek, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Papryczkę chili drobno posiekaj.
- Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę z papryczką. Po 2 minutach dodaj dynię, przyprawę chili oraz sól.
- Wszystkie składniki lekko podsmaż, a następnie duś pod przykryciem przez 10 minut.
- Ryż przygotuj według przepisu na opakowaniu. Podawaj razem z potrawką z dyni.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa