Dzisiaj jest: Piątek, 27.11.2020 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Potrawka z fasolą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Potrawkę z fasolą najlepiej podawać z ryżem. Danie można przygotować w wersji mięsnej dodając do potrawki pokrojone w plasterki i podsmażone frankfurterki.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  fasola biała
    z puszki
  • 1 sztuka  cebula
    duża
  • 3 garści  włoszczyzna
    mrożona
  • 1 szklanka  bulion warzywny
  • 2 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • majeranek
    suszony, do smaku
  • natka pietruszki
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i usmaż ją na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj mrożoną włoszczyznę.
  2. Zawartość patelni zalej bulionem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz osączoną z zalewy fasolę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
  3. Potrawkę z fasolą dokładnie wymieszaj i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią danie.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Zobacz więcej na temat:

fasolaprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE