Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 200 g fasola biała
z puszki - 1 sztuka cebula
duża - 3 garści włoszczyzna
mrożona - 1 szklanka bulion warzywny
- 2 łyżki koncentrat pomidorowy
- majeranek
suszony, do smaku - natka pietruszki
do dekoracji - sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i usmaż ją na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj mrożoną włoszczyznę.
- Zawartość patelni zalej bulionem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz osączoną z zalewy fasolę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
- Potrawkę z fasolą dokładnie wymieszaj i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią danie.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku