Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
200 g fasola biała
z puszki1 sztuka cebula
duża3 garści włoszczyzna
mrożona1 szklanka bulion warzywny
2 łyżki koncentrat pomidorowy
majeranek
suszony, do smakunatka pietruszki
do dekoracjisól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i usmaż ją na rozgrzanej patelni. Następnie dodaj mrożoną włoszczyznę.
- Zawartość patelni zalej bulionem. Dodaj koncentrat pomidorowy oraz osączoną z zalewy fasolę. Całość dopraw solą, pieprzem oraz majerankiem.
- Potrawkę z fasolą dokładnie wymieszaj i gotuj, aż składniki dobrze się połączą. Natkę pietruszki drobno posiekaj i posyp nią danie.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku