Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Potrawka z patisonem i śliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  patisonów
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki marchewki
  • 200 g  wędzonego boczku
  • 200 g  pieczarek
  • 200 g  śliwek
  • świeży majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Patisony obierz ze skórki, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę razem z boczkiem. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  3. W garnku podsmaż boczek. Następnie dodaj marchew oraz pieczarki i chwilę podsmaż.
  4. Po kilku minutach dorzuć patisona, ziemniaki i podlej wszystko szklanką wody. Dopraw do smaku i duś, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodaj pokrojone w plasterki śliwki oraz majeranek i duś jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE