Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Prażuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • sól
  • olej
  • 3-4 sztuki czubate łyżki mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie, a następnie odlej z garnka tyle wody, by została 1 szklanka. Ziemniaki posyp mąką, przykryj i gotuj jeszcze 10 minut, aż będą miękkie. Po tym czasie odlej pozostałą wodę.
  2. Ziemniaki ugnieć na jednolitą masę. Z powstałej masy formuj natłuszczoną łyżką kluski i układaj je na talerzach. Gotowe danie podawaj ze smażoną kiszoną kapustą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE