Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Prażuchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • sól
  • olej
  • 3-4 sztuki czubate łyżki mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie, a następnie odlej z garnka tyle wody, by została 1 szklanka. Ziemniaki posyp mąką, przykryj i gotuj jeszcze 10 minut, aż będą miękkie. Po tym czasie odlej pozostałą wodę.
  2. Ziemniaki ugnieć na jednolitą masę. Z powstałej masy formuj natłuszczoną łyżką kluski i układaj je na talerzach. Gotowe danie podawaj ze smażoną kiszoną kapustą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE