Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Quesadilla z serem pleśniowym i szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki tortille
  • 300 g  świeżego lub mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki krążki sera pleśniowego camembert
  • 2 sztuki duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka żółtko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak podsmaż na maśle. Dodaj przyprawy i żółtko. Smaż jeszcze przez chwilę. Następnie odstaw do ostygnięcia. Gdy szpinak przestygnie, odcedź go dokładnie z resztek wody.
  2. Patelnię ustaw na najmniejszym gazie, aby placki się nie spaliły, a następnie połóż na nią jedną tortillę.
  3. Układaj na placku kolejno: w niewielkich odstępach pokrojony w kostkę ser pleśniowy, cienką warstwę szpinaku i ponownie ser pleśniowy.
  4. Nakryj wszystko drugim plackiem, a gdy dolna warstwa sera się roztopi, obróć potrawę na drugą stronę i smaż około minuty.
  5. Pokrój quesadillę w trójkąty, podobnie jak pizzę i podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE