Dzisiaj jest: Niedziela, 06.10.2024 Imieniny: Artura i Brunona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Quiche z pieczarkami i porem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Quiche z pieczarkami i porem to przepis na smaczne danie inspirowane kuchnią francuską.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 2 sztuki  por
  • 150 g  pieczarki
    brązowe
  • 2 łyżki  masło
    +do formy
  • 150 g  ser ementaler
  • 2 sztuki  jajka
  • 250 g  śmietana kremówka
    gęsta
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pory umyj, pokrój w talarki. Pieczarki dokładnie oczyść, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim pory. Następnie dodaj pieczarki, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj z porem i chwilę jeszcze smaż. Całość odstaw do ostygnięcia.
  2. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach. Jajka połącz z kremówką, dodaj połowę startego sera oraz ostudzone pieczarki z porami. Wszystko razem wymieszaj.
  3. Formę do tarty wysmaruj masłem i wyłóż ciasto. Brzegi zetnij, a spód ponakłuwaj widelcem. Na przygotowanym cieście rozsmaruj nadzienie i posyp je resztą startego sera. Quiche piecz 40 minut w 190 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 4

Przepisy: 31


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE