Dzisiaj jest: Środa, 05.08.2020 Imieniny: Marii i Stanisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Quiche ze szpinakiem i serem feta


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Quiche ze szpinakiem i serem feta można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  szpinak
    liście
  • 1 opakowanie  ciasto francuskie
  • 270 g  ser feta
  • 1/2 szklanki  śmietana
    30%
  • 2 sztuki  jajka
  • 2 łyżki  masło
  • 1 łyżka  oliwa
  • 3 ząbki  czosnek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozgrzej na patelni i podsmaż na nim szpinak razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Formę do tarty posmaruj oliwą i wyklej ją ciastem francuskim. Spód ponakłuwaj widelcem.
  3. Na ciasto wyłóż podsmażony szpinak, a na nim ułóż pokrojony w plastry ser feta.
  4. Jajka rozbij i dokładnie połącz ze śmietaną. Gotową mieszankę wylej na ciasto z nadzieniem. Tak przygotowaną tartę piecz 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE