Dzisiaj jest: Środa, 21.04.2021 Imieniny: Feliksa i Anzelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Racuchy drożdżowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 szklanka  mleka
  • 1/2 kostki  drożdży
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  mąki
  • 2 łyżeczki  cukru
  • cukier puder
  • olej
  • 2 sztuki jabłka

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko lekko podgrzej, po czym rozpuść w nim drożdże i cukier. Dodaj jajko, przesianą mąkę i energicznie wymieszaj, aby powstało jednolite ciasto.
  2. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój miąższ w kostkę i dodaj do ciasta. Całość odstaw na 30 minut, by wyrosło.
  3. Na rozgrzany olej nakładaj porcje ciasta i smaż placki z obu stron na złoty kolor. Gotowe placki odsączaj na papierowym ręczniku. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE