Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.01.2022 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Racuchy serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy serowe można również podawać z miodem, syropem klonowym lub bitą śmietaną. Danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  twaróg
    półtłusty
  • 200 ml  mleko
  • 2 sztuki  jajka
  • 3 łyżeczki  cukier
  • 200 g  mąka
  • 2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • olej
    do smażenia
  • konfitura
    do dekoracji
  • cukier puder
    do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę przesiej do miski. Dodaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Twaróg zmiel dwukrotnie i dodaj do niego 200 ml mleka, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz 3 łyżeczki cukru. Na koniec wbij jajko. Całość dokładnie zmiksuj na jednolite ciasto.
  2. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw na pół godziny. Po tym czasie nakładaj porcje ciasta na rozgrzany na patelni olej i smaż placuszki. Usmażone placki przekładaj na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  3. Gotowe placuszki ułóż na talerzach, posmaruj konfiturą i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

racuchyprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE