Dzisiaj jest: Czwartek, 30.06.2022 Imieniny: Emilii i Lucyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Racuchy z białego sera z migdałami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 30 dag  tłustego twarogu
  • 5 łyżek  posiekanych migdałów lub orzechów włoskich
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3 sztuki krople zapachu migdałowego
  • 3 łyżki  cukru
  • cukier puder do posypania
  • olej do głębokiego smażenia
  • mąka do obtaczania

Sposób przyrządzania:

  1. Twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, migdały, cukier oraz zapach połącz i zagnieć ciasto.
  2. Wilgotnymi dłońmi tocz z ciasta małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na głębokim tłuszczu. Osusz na papierowym ręczniku. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE