Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
30 dag tłustego twarogu
5 łyżek posiekanych migdałów lub orzechów włoskich
4 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 sztuki krople zapachu migdałowego
3 łyżki cukru
cukier puder do posypania
olej do głębokiego smażenia
mąka do obtaczania
|
|
Sposób przyrządzania:
- Twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, migdały, cukier oraz zapach połącz i zagnieć ciasto.
- Wilgotnymi dłońmi tocz z ciasta małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na głębokim tłuszczu. Osusz na papierowym ręczniku. Podawaj posypane cukrem pudrem.
Źródło przepisu: Twoje przepisy