Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Racuchy z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy z jabłkami to smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  jajka
  • 2 sztuki  jabłka
  • 1/2 szklanki  mleko
  • 3/4 szklanki  mąka
  • 1/2 łyżeczki  proszek do pieczenia
  • 1 łyżka  cukier brązowy
  • 1 łyżka  masło
  • olej
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Do dużej miski wbij jajko, po czym wlej masło i mleko. Wymieszaj.
  2. Do oddzielnego naczynia wsyp cukier oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie dokładnie wszystko wymieszaj.
  3. Sypkie składniki wsyp do mleka z dodatkiem masła i jajka. Mieszaj do uzyskania masy o jednolitej konsystencji.
  4. Ciasto nakładaj na rozgrzany olej, formując placki i smaż na rumiano. Na wierzch każdego wyłóż pokrojone w półplasterki jabłka. Przed podaniem posyp racuchy cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE