Dzisiaj jest: Wtorek, 11.05.2021 Imieniny: Franciszka i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Racuchy z malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy z malinami można podawać z kleksem bitej śmietany lub gałką ulubionych lodów. Przepis można zmodyfikować dodając do racuchów zamiast malin truskawki lub wydrążone wiśnie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąka
  • 1.5 szklanek  mleko
  • 1 sztuka  jajka
  • 350 g  maliny
  • 1 łyżka  cukier
  • 1 łyżeczka  cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

  1. Maliny opłucz, odcedź i zostaw do ocieknięcia.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj mleko i mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto. Następnie dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajko. Wymieszaj. Na koniec dodaj maliny i delikatnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Przygotowane ciasto wlewaj porcjami na gorący tłuszcz, formują małe placki. Smaż z obu stron na rumiany kolor. Gotowe racuchy układaj na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  4. Gotowe racuchy ułóż na talerzach i posyp przed podaniem cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE