Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Racuchy z malinami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Racuchy z malinami można podawać z kleksem bitej śmietany lub gałką ulubionych lodów. Przepis można zmodyfikować dodając do racuchów zamiast malin truskawki lub wydrążone wiśnie.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąka
  • 1.5 szklanek  mleko
  • 1 sztuka  jajka
  • 350 g  maliny
  • 1 łyżka  cukier
  • 1 łyżeczka  cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

  1. Maliny opłucz, odcedź i zostaw do ocieknięcia.
  2. Mąkę przesiej do miski. Dodaj mleko i mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto. Następnie dodaj cukier, cukier waniliowy oraz jajko. Wymieszaj. Na koniec dodaj maliny i delikatnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej. Przygotowane ciasto wlewaj porcjami na gorący tłuszcz, formują małe placki. Smaż z obu stron na rumiany kolor. Gotowe racuchy układaj na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
  4. Gotowe racuchy ułóż na talerzach i posyp przed podaniem cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE