Dzisiaj jest: Wtorek, 07.07.2020 Imieniny: Cyryla i Metodego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Racuszki z jabłkami i cukrem pudrem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 200 g  mąki pszennej
  • 250 ml  mleka
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szczypta  soli
  • 1 sztuka i 1/2 łyżki cukru
  • 12 g  drożdży
  • 2 sztuki jabłka
  • cukier puder
  • olej rzepakowy

Sposób przyrządzania:

  1. Drożdże przełóż do miski, dodaj cukier oraz letnie mleko. Wymieszaj i odstaw rozczyn na 15 minut w ciepłe miejsce.
  2. Po tym czasie dodaj do rozczynu sól, mąkę i jajko. Wymieszaj. Gotowe ciasto odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.
  3. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj. Tak przygotowane ciasto nakładaj łyżką na ciepły olej i smaż na złoty kolor.
  4. Gotowe placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE