Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
- 4 sztuki jajka
- 1/2 sztuki pęczka dymki
- olej
- 1 szczypta chili
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w krążki. Podsmaż na rozgrzanej łyżce oleju.
- Następnie dodaj, do smażącej się papryki, pomidory. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem. Duś przez 3-4 minuty.
- Na podduszone warzywa wbij jajka. Duś wszystko pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka