Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ratatuj z La Manchy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 4 sztuki jajka
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • olej
  • 1 szczypta  chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w krążki. Podsmaż na rozgrzanej łyżce oleju.
  2. Następnie dodaj, do smażącej się papryki, pomidory. Dopraw do smaku chili, solą i pieprzem. Duś przez 3-4 minuty.
  3. Na podduszone warzywa wbij jajka. Duś wszystko pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż jajka się zetną. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE