Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ravioli z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 300 g  mąki
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 3 sztuki jajka
    Farsz
  • 700 g  miąższu z dyni
  • 800 g  ziemniaków
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 2 łyżki  sera ricotta
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
    Dodatkowo
  • 4 sztuki szalotki
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 1 pęczek  szczypiorku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj. Dynię pokrój, oprósz solą i pieprzem, skrop oliwą i upiecz w piekarniku przez 20 minut. Wyjmij, ostudź, zmiksuj.
  2. Dodaj rozgniecione ziemniaki, posiekaną natkę i ser ricotta. Wymieszaj, dopraw do smaku.
  3. Z mąki, soli i jajek zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na dwa płaty. Na jednym płacie łyżeczką ułóż w rządkach nadzienie. Przykryj drugim płatem i radełkiem wycinaj ravioli.
  4. Tak przygotowane ravioli wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj, aż wypłyną.
  5. Szalotki przekrój na połówki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Pierożki podawaj z cebulką, posypane posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE