Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rolada ze szpinakiem i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 4-5 ząbków  czosnku
  • 30 g  keczupu
  • 30 g  startego żółtego sera
  • pieprz czarny
  • chili
  • gałka muszkatołowa
  • oregano
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak rozmroź na patelni pod przykryciem. Zlej nadmiar wody. Następnie dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw pieprzem, gałką oraz chili.
  2. Ciasto francuskie ponacinaj na całej długości w 3-centymetrowe paski. Farsz szpinakowy wyłóż na ciasto. Paski ciasta nakładaj na farsz na przemian tak, aby delikatnie na siebie zachodziły.
  3. Zawiniętą roladę polej keczupem i posyp startym serem. Wierzch oprósz ziołami. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE