Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
450 g mrożonego szpinaku
1 opakowanie sera feta
4-5 ząbków czosnku
30 g keczupu
30 g startego żółtego sera
pieprz czarny
chili
gałka muszkatołowa
oregano
bazylia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szpinak rozmroź na patelni pod przykryciem. Zlej nadmiar wody. Następnie dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw pieprzem, gałką oraz chili.
- Ciasto francuskie ponacinaj na całej długości w 3-centymetrowe paski. Farsz szpinakowy wyłóż na ciasto. Paski ciasta nakładaj na farsz na przemian tak, aby delikatnie na siebie zachodziły.
- Zawiniętą roladę polej keczupem i posyp startym serem. Wierzch oprósz ziołami. Piecz 20 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka