Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:

1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
8 kromek chleb pszenny
2 łyżki masło
2 ząbki czosnek
200 g serek wiejski
1 sztuka cukinia
duża
sól
do smaku
pieprz biały
do smaku
1/2 pęczki natka pietruszki
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Chleb posmaruj masłem i ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Podpiecz przez 7 minut w 180 st. C. Gotowe grzanki natrzyj obranym czosnkiem.
- Serek wiejski przełóż do miseczki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Cukinię umyj i pokrój w cienkie plasterki.
- Cukinię zblanszuj krótko w osolonym wrzątku, osusz. Na każdy plasterek nałóż porcję doprawionego serka. Zwiń roladki i zepnij je wykałaczką. Roladki ułóż na grzankach i udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!