Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 sztuka mała cukinia
50 g koziego sera
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki soku z cytryny
1/2 sztuki pęczka bazylii
2 łyżki mrożonego szpinaku lub 50 g świeżego
sól morska
świeżo mielony czarny pieprz
rukola
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Następnie grilluj cukinię po 4 minuty z każdej strony, po czym odłóż do wystygnięcia.
- Ser kozi pokrusz, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny i dokładnie wszystko utrzyj. Tak przygotowaną masę rozłóż na plastrach cukinii. Następnie ułóż trochę odciśniętego szpinaku oraz listki bazylii. Całość oprósz solą oraz pieprzem i zroluj.
- Gotowe roladki ułóż na liściach rukoli.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników