Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Roladki z cukinii nadziewane serem kozim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka mała cukinia
  • 50 g  koziego sera
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1/2 sztuki pęczka bazylii
  • 2 łyżki  mrożonego szpinaku lub 50 g świeżego
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • rukola

Sposób przyrządzania:

  1. Cukinię umyj, osusz i pokrój w długie, cienkie plastry. Następnie grilluj cukinię po 4 minuty z każdej strony, po czym odłóż do wystygnięcia.
  2. Ser kozi pokrusz, dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz sok z cytryny i dokładnie wszystko utrzyj. Tak przygotowaną masę rozłóż na plastrach cukinii. Następnie ułóż trochę odciśniętego szpinaku oraz listki bazylii. Całość oprósz solą oraz pieprzem i zroluj.
  3. Gotowe roladki ułóż na liściach rukoli.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE