Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki cukinie
1 pęczek rzodkiewki
250 g twarogu półtłustego
1 pęczek szczypiorku
1 łyżka śmietany
oliwa z oliwek
pieprz
sól
wykałaczki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Oprósz solą i odstaw na 30 minut.
- Rzodkiewki pokrój w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
- Twaróg rozgnieć widelcem, dodaj śmietanę, rzodkiewkę oraz szczypiorek. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Cukinię osusz ręcznikiem papierowym i obsmaż na odrobinie rozgrzanej oliwy. Po grillowaniu ostudź.
- Paski cukinii posmaruj pastą twarogową i zwiń w roladki. Każdą roladkę zepnij wykałaczką.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka