Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1 szklanka czerwonej soczewicy
2 sztuki pomidory
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka cukinia
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
ostra papryka
curry
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę i czosnek.
- Paprykę, cukinię i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do garnka i podlej niewielką ilością wrzątku.
- Do gotujących się warzyw dodaj soczewicę. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia