Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 szklanka czerwonej soczewicy
- 2 sztuki pomidory
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka cukinia
- 1 sztuka cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ostra papryka
- curry
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do garnka wlej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę i czosnek.
- Paprykę, cukinię i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do garnka i podlej niewielką ilością wrzątku.
- Do gotujących się warzyw dodaj soczewicę. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia