Dzisiaj jest: Niedziela, 05.07.2020 Imieniny: Karoliny i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Rozgrzewające leczo


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej soczewicy
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • ostra papryka
  • curry
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej oliwę i zeszklij na niej posiekaną cebulę i czosnek.
  2. Paprykę, cukinię i pomidory umyj, pokrój w kostkę. Dodaj do garnka i podlej niewielką ilością wrzątku.
  3. Do gotujących się warzyw dodaj soczewicę. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE