Przygotowanie:
Kuchnia:
rosyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 1 sztuka jajko
- 2 szklanki mąki
- mleko
- Farsz
- 500 g ziemniaków
- 2 sztuki cebule
- 250 g fety
- sól
- pieprz
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozgnieć.
- Cebule obierz, pokrój w małą kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do ziemniaków razem z serem i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku.
- Mąkę, jajko i mleko zmiksuj na gładkie ciasto. Dopraw solą, wymieszaj i smaż cienkie naleśniki.
- Na naleśniki nałóż porcje masy ziemniaczano-serowej i złóż w koperty. Przed podaniem podgrzej naleśniki w piekarniku.
Źródło przepisu: Przyślij przepis