Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ruskie naleśniki z fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 sztuka jajko
  • 2 szklanki  mąki
  • mleko
    Farsz
  • 500 g  ziemniaków
  • 2 sztuki cebule
  • 250 g  fety
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i rozgnieć.
  2. Cebule obierz, pokrój w małą kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do ziemniaków razem z serem i wyrób jednolitą masę. Dopraw do smaku.
  3. Mąkę, jajko i mleko zmiksuj na gładkie ciasto. Dopraw solą, wymieszaj i smaż cienkie naleśniki.
  4. Na naleśniki nałóż porcje masy ziemniaczano-serowej i złóż w koperty. Przed podaniem podgrzej naleśniki w piekarniku.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE