Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ryż z jabłkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ryżu
  • 3 szklanki  mleka
  • 500 g  kwaśnych jabłek
  • sok z 1 cytryny
  • 50 g  rodzynków
  • cynamon
  • sól
  • cukier
  • jogurt

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż opłucz, zalej wrzącym mlekiem. Dodaj 1/2 łyżeczki cukru oraz szczyptę soli i gotuj pod przykryciem przez 25 minut.
  2. Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
  3. Tak przygotowane jabłka wrzuć do garnka. Dodaj cukier i gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj rodzynki i cynamon.
  4. Na ryż wyłóż porcję jabłek i polej jogurtem. Wierzch posyp cukrem i cynamonem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE